Het belang van een goede loodgieter komt pas goed naar voren wanneer je wordt geconfronteerd met problemen waar je soms bijna letterlijk met de handen in het haar zit. Je zult in alle haastigheid op zoek gaan naar een loodgieter op wie je dan in alle ongeduld zal zitten wachten. Bij onderstaande 5 problemen is het zeker handig een loodgieter te betrekken:

  • Een verstopte afvoer waar niets meer helpt. Bij een verstopte afvoer zal je altijd wel eerst proberen deze zelf te verhelpen. Echter kan het probleem groter worden als er niet deskundig mee zal worden omgegaan. Denk maar aan een prop die je juist dieper de afvoer in duwt. Een loodgieter beschikt over verschillende gereedschappen en diverse chemische middelen waarmee de verstopping kan worden verholpen.
  • Een wc die maar niet kan doorspoelen. Eigenlijk ook een verstopping, maar wel eentje met een heel andere strekking. Een verstopte wc is nou echt wel een van de problemen waar je liever gelijk een loodgieter bij haalt. De kans is anders groot dat het water gaat overlopen. Deze troep wil je dus liever niet hebben. Ook kan de oorzaak van een verstopte wc soms heel moeilijk zelf zijn achter te halen.
  • Bevroren leidingen. Een bevroren waterleiding kan leiden tot heel wat schade wanneer het niet goed zal worden aangepakt. De schade die er initieel is ontstaan zal zich snel kunnen uitbreiden indien er grote hoeveelheden water via de gesprongen leidingen in de kelder of andere ruimtes terecht zullen komen. Bij een loodgieter zal dit nooit gebeuren omdat deze de juiste procedure zal volgen om de leidingen te ontdooien en eventuele lekkages direct kunnen repareren.
  • Ee defecte CV. vooral in de winter is dit een probleem waar je liever niet mee wilt zitten. Indien de CV geen warmte meer afgeeft kun je uiteraard even zelf gaan kijken of de stroomtoevoer niet is afgebroken of dat er water in de ketel zit. Als de CV het daarna ook nog niet doet zal een loodgieter wel uitkomst beiden.
  • Een lekkage waar je niet van weet waar het precies zit. Over het algemeen is een lekkage vrij makkelijk op te sporen. Gewoon het waterspoor volgen en je komt er wel terecht. Maar wat als het lek zich achter een muur bevindt? Je kunt dan moeilijk de muur zelf openbreken om het lek op te kunnen sporen. Een loodgieter zal de schade tot een minimum weten te beperken en ook nog ervoor zorgen dat het probleem zich niet meer zal voordoen.

Een loodgieter inschakelen voor bovenstaande 5 problemen is dus zeker geen slechte keuze en zal je ook nog flink wat geld besparen. Het handige van een loodgieter inschakelen is ook dat ze altijd nog geheel gratis je van de nodige adviezen voorzien. Deze kan je altijd heel goed gebruiken.

Call Now Button