Het weer in Nederland is behoorlijk onvoorspelbaar. Dat geldt eigenlijk in alle seizoenen. Hele mooie en warme zomers kunnen bijvoorbeeld afgewisseld worden met zomers waarin het voornamelijk regent. Heel vervelend natuurlijk maar je moet wel goed voorbereid zijn op deze regen. Want als het in de zomer niet veel regent, komt dat in het najaar uiteraard alsnog. Wanneer het flink regent, kan dat behoorlijke gevolgen hebben voor onze huizen en dan met name voor het dak. Bij flinke regenval kun je bijvoorbeeld last krijgen van enorme lekkage. Wanneer dat het geval is, kost het repareren behoorlijk veel geld. Daarom is het altijd verstandig om alles eraan te doen om lekkage te voorkomen. Maar hoe doe je dat dan eigenlijk precies? We geven je hieronder enkele handige tips van vakmannen. Wanneer je deze tips volgt, maak je de kans op een lekkage zo klein mogelijk!

Schuin of een plat dak?

Allereerst is het belangrijk om jezelf te beseffen dat er behoorlijk veel verschil zit tussen een schuin dak en een plat dak. Wanneer je een schuin dak hebt, wordt dat namelijk grotendeels zelf gereinigd. Wanneer er bijvoorbeeld bladeren of andere troep op het dak valt, spoelt dat vanzelf naar beneden en komt het in de dakgoot terecht. Regelmatig de dakgoot schoonmaken volstaat in dat geval. Wanneer je een plat dak hebt, is het eigenlijk heel anders. Alle rommel blijft in dat geval namelijk gewoon op het dak zelf liggen en kan na verloop van tijd voor problemen zorgen. Daarom is het erg belangrijk om het dak met enige regelmaat goed schoon te maken. Door dit te doen gaat het dak veel langer mee en voorkom je een lekkage. Zie je het niet zitten om het dak zelf schoon te maken? Dan kun je natuurlijk ook een loodgietersbedrijf inschakelen.

Het controleren van de leidingen

Iets anders wat belangrijk is om lekkage te voorkomen is het regelmatig controleren van de leidingen. We hebben het daarbij voornamelijk over de leidingen die op kwetsbare plaatsen liggen. Een voorbeeld hiervan zijn leidingen die naar buitenkranen lopen. Deze zijn namelijk veel kwetsbaarder voor invloeden van het weer zoals regen. Daardoor slijten ze veel sneller dan wij verwachten en kunnen er problemen ontstaan. Het kan ook gebeuren dat een leiding bevriest. In dat geval is het verstandig om altijd contact op te nemen met een specialist. Deze is namelijk veel beter in staat om een effectieve oplossing te bedenken om te voorkomen dat dit in de toekomst vaker gaat gebeuren. Bijvoorbeeld door het verwarmen van de leidingen in de winter of het aanpassen van de leidingen waardoor het simpel is om deze af te tappen. In sommige gevallen wordt er zelfs voor gekozen op bepaalde leidingen af te sluiten in de wintermaanden.

Schakel een specialist in

Natuurlijk kun je zelf bepaalde maatregelen nemen om lekkage te voorkomen en kun je ook zelf dingen controleren. Lang niet iedereen heeft daar echter tijd voor en sommige mensen doen dat gewoon liever niet zelf. Daarom kun je er ook voor kiezen om een specialist in te schakelen. Deze komt uiteraard graag bij je langs en controleert direct alles in en rondom je huis. Zo wordt het dak gecontroleerd op mogelijk kwetsbare plekken en wordt er ook gekeken naar leidingen in en rondom je huis. En wanneer er problemen aan het licht komen, kunnen deze uiteraard ook direct worden opgelost. Door tijdig een specialist in te schakelen, zorg je ervoor dat je met een gerust hart de winter in kan en dat je hele huis daar klaar voor is. Dat scheelt een hoop kopzorgen en wellicht ook flink wat geld.

Call Now Button