Geld besparen op de verwarming wil een ieder wel. De besparingen zie je immers direct terug op je energierekening. Er zijn natuurlijk heel veel tips en adviezen te verkrijgen hoe je kunt besparen op je verwarming. Deze kunnen soms zelf wat extreem zijn, zoals het maar 1 keer in de week nemen van een warm bad. Echter kan je op een heel eenvoudige manieren al heel wat besparen op je verwarming.

Zorg voor een goede isolatie

Misschien wel het belangrijkste: zorg ervoor dat je zo min mogelijk warmte kwijt raakt. Dat is verloren energie waar je toch voor hebt betaald. Ga even na waar de warmte ontsnapt. Omdat warme lucht nou eenmaal lichter is, zal het zich verzamelen in de bovenste ruimtes van het huis. Daar zal je dus extra goed moeten isoleren. Loop alle zolderramen even goed na en kijk of ze wel dicht zijn. Als er sprake is van kieren kan je ze met tape dichtplakken. Je doet de raampjes ook niet open in de winter. In de zomer verwijder je dan gewoon even weer de tape.

Kijk ook of de gordijnen en vloerkleden genoeg isolerend werken. Deze spelen een belangrijke rol om de warmte ook binnenshuis te houden. Vooral de gordijnen hebben een tweedelige functie: ze houden de kou uit het huis en de warmte er juist in. Dit is vooral van belang in ruimtes waar er relatief veel ramen zijn, zoals de woonkamer.

Sluit ook ruimtes af die niet hoeven te worden verwarmd. De warmte verspreid zich door het hele huis, ook in de ruimtes waar het dus niet nodig is. Door deze goed af te sluiten zal de totale ruimte die verwarmt dient te worden aanzienlijk minder worden en verbruik je dus minder energie.

Laat de verwarming niet onnodig aan staan

De verwarming dient eigenlijk alleen aan te blijven om de huisbewoners warm te houden en ervoor te zorgen dat de leidingen in bepaalde ruimtes niet gaan bevriezen. Om het voorkomen dat de leidingen gaan bevriezen hoeft de verwarming niet hoog te worden ingesteld. Een graad of twee boven het vriespunt voldoet al. Je bespaart hiermee ook flink op de verwarming.

En laat natuurlijk je complete verwarmingsinstallatie door een Loodgietersbedrijf in Amersfoort nakijken. Een goed onderhouden installatie verwarmd het zuinigst. Je kunt dus door eenvoudige maatregelen te treffen veel geld besparen op je verwarming.

Call Now Button